Terugblik week van de werkstress - Arendse Company Care

Terugblik week van de werkstress

Week van de werkstress

Vorige week was het alweer voor de vierde keer Week van de Werkstress. Tijdens deze week werden er door heel het land activiteiten georganiseerd om werkstress aan te pakken en het werkplezier te vergroten. Werkstress is een van de meest voorkomende problemen op de werkvloer, een thema waar wij met Arendse Company Care dan ook veel aandacht aan besteden.

Beroepsziekte nummer in: Stress
Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1. Dat kan duizend-en-een oorzaken hebben en zich uiten in flink wat symptomen. Een van de belangrijkste oorzaken die wij in de praktijk voorbij zien komen is het gebrek aan steun van leidinggevenden. Ook het gebrek aan onderlinge steun van collega’s en de algehele werksfeer kan voor problemen zorgen. Het gevolg hiervan is dat in inmiddels bijna iedere branche een te hoge werkdruk ligt.

Technostress
Veel mensen hebben, naast ‘gewone werkdruk’, ook last van zogeheten technostress. Elk mailtje wacht op antwoord en ook social media maakt steeds vaker een vast onderdeel uit van de werkroutine. Vandaar dat technostress buitengewoon relevant is, en ook tevens het thema van de Week van de Werkstress was. Want van altijd ‘aan staan’ krijgen veel werknemers (extra) werkstress. Bovendien staat dit het broodnodige herstel in de weg.

Heb jij te maken met personeel dat werkstress ervaart?
Er zijn tal van onderzoeken te vinden waaruit blijkt dat gezonde medewerkers productiever, vrolijker en stressbestendiger zijn. Nog een pluspunt is dat gezonde medewerkers vaak ook op lange termijn gelukkiger zijn en op deze manier duurzaam inzetbaar blijven.

Allemaal leuk en aardig, maar hoe kun je daar nu het beste mee beginnen? Arendse Company Care heeft hier een antwoord op: onze Bedrijfsgezondheidsscan.

Klik hier om de Bedrijfsgezondheidsscan aan te vragen>>