Nederlanders zijn Europees kampioen zitten

Nederlanders zijn Europees kampioen zitten

Zitten is dodelijk

Nederlandse jongeren zitten te veel. Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu brengen jongeren tussen de 12 en 20 jaar ruim tien uur per dag zittend door. Met acht uur slaap erbij betekent dat dat ze maar zo’n zes uur per dag bewegen en dat is volgens deskundigen te weinig.

Gemiddeld zitten Nederlanders bijna negen uur per dag. Dat is langer dan in de rest van Europa. Er is volgens het RIVM een verschil tussen hoger- en lageropgeleiden. De lageropgeleiden doen vaker fysiek werk en zitten daardoor minder.

Gezondheidsrisico’s
Dat jongeren hoog scoren, heeft te maken met school, huiswerk maken en computeren. Lang zitten brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. Er is een grotere kans op diabetes, overgewicht en hart- en vaatziekten. Het RIVM adviseert mensen die veel zitten tijdens het werk om vaker even te gaan lopen.

Tijdens het onderzoek werden ruim 9000 Nederlanders ondervraagd. Ze gaven aan hoe vaak ze zitten tijdens werk, school, studie en vrije tijd.

Bron: NOS.nl

Ben jij ook kampioen zitten?

Heb jij een zittend beroep en ben je je bewust van de gezondheidsrisico’s die dit met zich meeneemt? Schakel dan de hulp in van Arendse Company Care. Wij helpen je bedrijf graag met werkplekonderzoeken, houdingchecks, health checks en meer!

Klik hier om contact op te nemen>>