Fysiotherapie voor bedrijven | Rugtest | Rugplan

Fysiotherapie

Per oefengroep is er een reeks trainingen gericht op de rug, knie of nek/schouder door een oefentherapeut met als doel het versterken van het beweegapparaat om klachten op te lossen of te voorkomen. Na de trainingen hebben de deelnemers een duidelijke verbetering ervaren. Ze krijgen de oefeningen in die mate aangeleerd zodat ze na afloop in staat zijn om dit zelf voort te zetten in een fitnessclub naar keuze. We spreken dan over de volgende oefengroepen:

– Oefengroep rug
– Oefengroep knie
– Oefengroep nek/schouders

Spreekuren
Een fysiotherapeut kan regelmatig spreekuur houden om medewerkers met klachten te behandelen of van advies te voorzien, bijvoorbeeld als gaat om het instellen van de werkplek, specifieke oefeningen, beweging of voorkomen of genezen van pijn en klachten.

Rugplan en gratis rugtest
Het complete Rugplan ontwikkeld door onze partner Fysiomore, gaat verder dan de traditionele behandelingen bij de fysiotherapeut. Een gespecialiseerd team van rugprofessionals wordt betrokken bij het behandelproject. De DAVID Spine toestellen zijn gericht op testen en trainen, welke binnen het Fysiomore Rugplan een belangrijke rol spelen.

Als tijdens de test blijkt dat de belangrijke rugspieren niet sterk genoeg zijn, zullen deze eerst op niveau gebracht worden door de trainingen volgens het David Spine Concept. Hierna volgt er een periode van functioneel trainen, waarbij vooral coördinatief getraind wordt. Hierdoor gaat de rug weer goed functioneren voor sport, spel, werk en andere functies uit het dagelijkse leven.

Werknemers die hier interesse in hebben kunnen zich inschrijven voor een gratis rugtest op de website van Fysiomore. Eventuele verdere behandelingen die hieruit voortvloeien gaan dan mee volgens het standaardtarief voor een fysiotherapieconsult.