Meer bewegen op kantoor? Zo doe je dat!

Meer bewegen op kantoor? Zo doe je dat!

Fietsbureau

Zit jij de hele dag aan een bureau te zwoegen, op het loopje naar de koffieautomaat en kantine na? Als je de hele dag zittend doorbrengt, loop je meer risico op lichamelijke ongemakken en pijntjes en raakt je lichaam in een slaapstand. Je lichaam is er namelijk niet voor gemaakt om zoveel uren te zitten en al helemaal niet steeds in dezelfde houding.

Meer bewegen is niet alleen beter voor de algehele gezondheid, maar je krijgt er ook meer energie van, een hoger concentratieniveau, je wordt productiever en je verlaagt je stressniveau.

Denk eens de volgende acties om meer te bewegen tijdens je werkdag:

1. In plaats van over en weer te mailen naar collega’s, loop er eens heen om je vraag te stellen. Contact met collega’s maakt daarnaast ook nog eens gelukkiger.

2. Gebruik een kleine beker of glas zodat je vaker moet lopen om deze te vullen. Bedien af en toe ook eens je collega’s.

3. Een open deur: Neem de trap in plaats van de lift of roltrap.

4. Ga eens op een andere verdieping of vleugel naar het toilet.

5. Moet je een telefoontje plegen? Sta op en loop weg.

6. Schaf een activity tracker aan en meet de gehele dag je activiteit en het aantal verbrande calorieën. Ga uitdagingen aan met collega’s voor extra motivatie.

7. Google eens op ‘oefeningen achter bureau’ en je vindt handige oefeningen die je onopvallend kunt doen om bijvoorbeeld nek, schouders en rug te ontspannen, maar ook fitnessworkouts waarin je diverse spiergroepen kunt trainen. Dus negeer scheve blikken en work out op die bureaustoel of achter het bureau.

8. Fiets of loop naar je werk. Is de afstand te groot? Stap eens een station eerder uit de bus en loop de rest. Of neem tijdens de lunch je boterhammen of smoothie mee naar buiten voor een wandelingetje.

9. Enthousiasmeer de baas om dynamisch kantoormeubilair aan te schaffen, zoals zit-stabureaus, bureaufietsen, zitballen of beweegkrukken. Laat bijvoorbeeld eens 1 ruimte zo inrichten, zodat medewerkers zich hier naartoe kunnen begeven als ze even weg willen van die luie stoel.

10. Ben je veel aan het vergaderen? Las eens een actief overleg in. Waar je normaal tijdens een zittende meeting na 30 minuten zit weg te dommelen, blijkt uit onderzoek dat een vergadering zonder stoelen veel creatiever en effectiever en zelfs 34% sneller is. Het elimineert ook afleidingen, zoals mobieltjes en tussendoor mails checken.

Beweeg jij genoeg op kantoor?
Denk jij dat je genoeg beweegt tijdens een werkdag of kun je wel wat extra beweging gebruiken? Vul de online Quick Scan in en ontvang een gratis advies op maat!

Vul hier de online Quick Scan in>>