Gewoontes veranderen? Zo pak je dit aan! 

Gewoontes veranderen? Zo pak je dit aan!

Slechte gewoontes

Het veranderen van je gewoontes is erg lastig. Daarom doe je dit in kleine stapjes. En zo is onze aanpak ook, we maken samen met jou kleine stapjes. We motiveren je en zorgen dat je doelen haalbaar zijn. Zo kom je tot een duurzame verandering van je gedrag.

In de kern is dit de leercurve die je moet doorlopen. Om dit te kunnen, moet je weten waar in de curve je je bevindt. En wanneer zet je welke stappen?

Fase 1: bewustwording (je bent nog onbewust onbekwaam)
De programma’s die bij deze fase horen geven je inzicht in hoe je ‘ervoor staat’. Welke risico’s brengen je huidige leefstijlgewoontes met zich mee? Welke ‘hindernissen’ moet je nemen om je gewoontes aan te passen (bijvoorbeeld bepaalde overtuigingen, je werk, je sociale omgeving of je motivatie).
Nu je weet hoe je er voor staat en je de intentie hebt om iets te gaan doen, kun je aan de slag.

Fase 2: interactief voorlichten en gedegen adviseren (je wordt bewust onbekwaam)
In deze fase vragen we je om inzicht te geven in de wijze waarop je dingen doet. Bijvoorbeeld door het bijhouden van een dagboek. Op deze manier krijg je zelf meer inzicht in je dagelijkse gewoontes. Samen met je coach zet je vervolgens je doelstellingen op papier en gaat hiermee aan de slag. Je coach geeft je gedurende het traject feedback en tips.

Fase 3: actie en aanmoediging (je wordt bewust bekwaam)
Het zelf doen en zelf ervaren helpt om te kiezen welke methode het beste bij je past. Door zelf te ervaren herken je ook de hindernissen op je weg. En leer je deze te nemen. In de trainingen uit deze fase kom leer je om je verschillende gezonde gewoontes eigen te maken. Je coach helpt je hierbij.

Nu je weet welke methode het beste bij je past (dit kunnen er ook meerdere zijn), is het een uitdaging om vol te houden. In de volgende fase leer je hoe.

Fase 4: coaching en consolidatie (je gaat naar onbewust bekwaam)
Als je weet wat voor jou werkt en hoe je dit moet toepassen, is het de kunst zelf vol te houden. Ook wanneer het coachtraject stopt. We bieden programma’s waarin je leert jezelf gemotiveerd te houden. Je zult merken dat je jezelf kunt prikkelen om steeds een stapje verder te gaan.

Welk programma zou jij willen volgen? Doe de Online Quickscan En ontvang een advies op maat!