Duurzame inzetbaarheid in de praktijk: De schijf van vijf

Duurzame inzetbaarheid in de praktijk

Duurzame inzetbaarheid

De schijf van vijf

De wendbaarheid van een organisatie is van groot belang om succesvol en effectief te kunnen meebewegen in een omgeving die steeds sneller verandert. Investeren in gezonde, competente, gemotiveerde werknemers is investeren in duurzame inzetbaarheid. Want medewerkers die vitaal, flexibel en betrokken zijn, zijn meer tevreden en productiever. Maar hoe maak je duurzame inzetbaarheid tot een succes?

Volgens het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zijn er 5 succesfactoren, die ervoor zorgen dat een organisatie maximaal kan profiteren van duurzame inzetbaarheid:

1. Betrokkenheid
Geef medewerkers meer inzicht in wat het bedrijf en zij zelf aan het doen zijn. Vraag actief naar hun idee├źn voor verbetering en doe daar ook iets mee. Geef medewerkers de ruimte en verantwoordelijkheid om hun vakmanschap uit te oefenen en daarmee een waardevolle bijdrage te leveren. Medewerkers die echt zin hebben in hun werk, presteren beter en zijn minder vaak ziek.

2. Organisatie
Ondersteun medewerkers door het werk goed te organiseren, met ondersteunende leidinggevenden zodat medewerkers optimaal hun werk kunnen doen. Daarnaast geldt dat als medewerkers voldoende verantwoordelijkheid ervaren in hun werk, ze zich mede-eigenaar voelen van de datgene wat ze doen, wat ook weer ten goede komt aan de betrokkenheid en motivatie.

3. Gezondheid
Ontwikkel een goed vitaliteitsbeleid waarbij iedereen zich betrokken voelt in plaats te doen aan verzuimmanagement. Stimuleer een gezonde levensstijl van de medewerkers door ze te ondersteunen en te faciliteren bij bijvoorbeeld sporten, gezond leven, reduceren van stress en stoppen met roken.

4. Ontwikkeling
Bied medewerkers mogelijkheden om zich te ontwikkeling en vergroot hiermee hun flexibiliteit en stimuleert hiermee interne mobiliteit. De organisatie vergroot hiermee het vermogen om in te spelen op veranderingen in de markt en om te kunnen blijven concurreren.

5. APK
Onderzoek periodiek hoe het ervoor staat met de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers, bijvoorbeeld door het aanbieden van vrijwillige health checks of een medewerkerstevredenheidsonderzoek. Gebruik het onderzoek als aanleiding om met de medewerkers in gesprek aan te gaan over de loopbaan, ontwikkeling en vitaliteit.

De vijf succesfactoren zijn complementair en vragen om een geïntegreerde aanpak die alle geledingen van het bedrijf raakt.

Benieuwd hoe Arendse Company Care kan bijdragen aan de duurzame inzetbaarheid binnen jouw organisatie. Doe de Quick Scan of neem contact op!