Cursus stoppen met roken | Arendse Company Care

Cursus ‘Stoppen met roken’

Aan het einde van deze training, gebaseerd op Allen Carr’s Easyway, rook je de laatste sigaret en stop je voorgoed met roken. De nadruk wordt in de training niet gelegd op (gezondheids)redenen om te stoppen met roken. Die ken je als roker immers al. Wel wordt ingegaan op de vraag waarom iemand rookt. Hierdoor krijg je inzicht in het eigen rookgedrag en zal je vanuit een andere gedachtegang aan het stopproces beginnen.

Resultaat van de cursus:

– Kosten van rookpauzes nemen af. Uit onafhankelijk onderzoek is gebleken dat de kosten voor een rokende werknemer gemiddeld € 1.470,- op jaarbasis bedragen.

– Kosten van ziekteverzuim nemen af. Rokers in Nederland zijn gemiddeld 1,5 keer vaker ziek, dan niet-rokers.

– Ergernissen op de werkvloer nemen af. Niet-rokers ervaren vaak extra werkdruk, wanneer rokende collega’s pauze nemen.

– Het imago van uw organisatie verbetert. Met het aanbieden van een stoppen met roken training, geeft u aan dat u wilt investeren in het welzijn van uw medewerkers.

– Motivatie van medewerkers neemt toe. Rokende medewerkers ervaren het gestopt zijn met roken achteraf vaak als een enorme bevrijding.

– Productiviteit neemt toe. Wanneer medewerkers tijdens werkuren niet langer de drang ervaren om te roken, kunnen zij zich meer focussen op werk.

– Belastingvrije training. In 2004 heeft de overheid besloten dat werkgevers de kosten van stoppen met roken cursussen belastingvrij mogen vergoeden.